dilluns, 11 de juny del 2012

Victor Pàmies. Linguïsta i Dinamitzador cultural


Ahir, vaig rebre una grata, gratíssima sorpresa en la bústia de correus, no la bústia de correu electrònic, sinó la convencional, la que encara fa servir el carter, que modernament arrossega un carro a vessar de cartes, de paquets, de certificats, de propaganda o de tot allò que encara presta un servei mitjançant el correu convencional, tot i que el meu carter arriba amb moto i amb un bagul al darrere del portamaletes, i amb casc, que ben bé no se li veu la cara, per bé que als pobles menuts tothom coneix el carter, i ell coneix quasi tots els veïns. Un carter, en aquest cas cartera, que va traient i repartint-les regals i sorpreses, esperades o temudes, per cada veí, dels qui encara fem servir aquest mitjà de difusió amb bustia sòlida i palpable. 

 

Doncs bé, com deia, ahir, em va arribar el preciós llibre En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap que l'incombustible i estimat lingüista, Víctor Pàmies, acaba d'editar mitjançant crowdfunding (micromecenatge), a través del portal Verkami. La veritat és que no sé com estira tant el temps per fer tantes activitats a la xarxa, però li estic molt agraïda i sempre que puc col·labore dins les meues possibilitats. En aquestos temps de tanta tecnologia i de llibres electrònics, encara produeix un gran plaer destapar un paquet, obrir un llibre, fullejar-lo, llegir-lo. Un goig immens. Des d'ací gràcies, moltes gràcies Víctor per la teua labor immensa en el camp de la paremiologia.

2 comentaris:

  1. Mercè, no em cansaré d'agrair els mecenes que feu possible que aquests llibres puguin anar sortint.

    La feina, quan et sents recolzat, es fa de més bona gana!

    Espero que t'agradi!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Victor, per aquestes ganes de fer coses que tens i de no parar. Vull agrair a les noves tecnologies que ens permeten fer i ajudar a fer als qui també tenim ganes de menjar-se el món.

    Ara queda llegir i remenar el llibre.

    ResponElimina