diumenge, 29 d’abril del 2012

Un poeta més a la llista


Fa uns dies vaig rebre un correu de l'amic Pep Alfonso que m'anunciava una bona noticia. D'una banda la publicació del llibre de poemes ENVERS que aquest dissabte, 28 d'abril ha signat juntament amb altres poetes i escriptors en el tendal de les editorials valencianes en els Vivers en la fira del llibre de València. 

Enhorabona per aquesta publicació!. Malauradament no he pogut asisitir, però això no s'ha acabat, tot just acaba de començar.

Així, el dia 18 de maig serà la presentació oficial a bombo i plateret. Més enhorabona per al Pep Alfonso. I una menció especial per al lloc que ha triat, la Biblioteca Pública San Josep d'Ontinyent, no podia ser menys, el lloc més idoni per llegir... poesia.

I per acabar-ho d'arrodonir la presentació a càrrec de Ximo Urenya, tot un luxe.



Doncs, faré tots els possibles per estar al lloc indicat i fer-me amb el llibre.

dilluns, 23 d’abril del 2012

Per sant Jordi un llibre i una rosa

rosa rotja
Foto:Mercè Lloret
Enguany, les primeres roses del jardí coincideixen amb el dia de sant Jordi. I aixó gràcies al bon temps de què hem gaudit darrerament i de les quatre gotes que la natura ens ha regalat.

A tots els amics, felicitats en aquest dia i molts llibres.


Un llibre tan bonic, tan preciós i tan ben editat com el que vaig comprar ahir, LA VENTAFOCS JA NO CREU EN PRINCEPS BLAUS, en la setmana d'animació lectora que l'Agencia de lectura "Enric Valor" de Jesús Pobre va cloure amb la contacontes Almudena Francés i la traductora Maria Josep Escrívà en el Gran riurau. Un matí deliciós el mires per on el mires. Gràcies també a la col·laboració de les dones i homes de la localitat, l'Associació de veïns.

Riurau de Jesús Pobre




dijous, 19 d’abril del 2012

Frankfurt/Alcoi en directe


Foto:Mercè Lloret

Dissabte passat vaig fer una breu, brevíssima passejada pels carrers i carrerons adjacents a la Seu del local de la CNT, al carrer de sant Vicent, per fer temps abans d’entrar a l’hora de l’acte poeticomusical. L’oratge no convidava gens, fred, vent i pluja intermitent, però van poder més les ganes. Feia temps que no passejava per la Placeta de les eres, Carrer de la sardina, El camí, Sant Vicent  i dins de mi corcava un desig de tornar des de feia temps.
A les 7,30 començava l’acte amb la presentació i posterior descobriment del quadre que Rafael Aracil Cuesta, pintor alcoià, ha donat al Sindicat de la CNT.


Foto:Mercè Lloret

A continuació Delfi ens va demostrar les seues dots elocutives i les de poeta.

Quan era la pluja qui m’abraçava,
Quan la solitud feia mal a la gola,
Quan la desesperació es tornava follia.

Quan de la mort aprenia a apreciar la vida,
Quan inventava la joia per encetar un nou jorns,
Quan un petit esdeveniment enlluernava l’univers...

Aleshores es trencà l silenci,
Despertà d’una fosca letargia
De sobte, es feien possibles els somnis.


Foto:Mercè Lloret

I de fet, vam somniar durant una bona estona, entre versos i música. Les cançons del cantautor Pedro Soriano van omplir de màgia les parets de la Seu. I després per acabar-ho d’arrodonir el sopar i la revetlla, cançons i cançons cantades a l’uníson. Déu meu!, quan de temps sense gaudir d’aquests moments oblidats en el temps de la joventut passada. Cal tornar-ho a repetir.

Gràcies Delfi.
Gràcies Pedro Soriano.
Gràcies Rafael Cuesta.
Gràcies a tots els que vam estar i als qui ens vam quedar al sopar.
Gràcies per la vetllada.
Si senyor!.  Gràcies per retornar-me a l'ambient perdut. Gràcies, gràcies i gràcies...


Foto:Mercè Lloret

dijous, 12 d’abril del 2012

Recital musicopoètic

No puc negar que em tira la terreta, el lloc on vaig nàixer – Alcoi- costeres, ponts,/ música de telers que li donen fondor. Com enyore aquestes frases tan repetides de l’Ovidi Montllor.  

Conèixer una persona és un esdeveniment fortuït, però més ho és congeniar amb gustos i aficions. Això és el que va passar entre Delfina i Pedro Soriano, allà a Frankfurt, però no vull avançar res, fins que no sàpiga la història com va anar. El que si puc contar és el meu personal encontre amb Delfina - Delfi per als amics -, i la relació que a poc a poc s’ha iniciat entre nosaltres, gràcies a les diverses facetes que vaig descobrint i ens van unint. I, no podia ser altra cosa que, la poesia.

Dissabte 14 d'abril, Alcoi, carrer sant Vicent, a les 7,30 de la vesprada. Ens veiem!
  


PRESENTACIÓN DEL CUADRO
MUERTE DE UN MILICIANO”
su autor:
Artista y Pintor Alcoyano
Rafael Aracil Ruesca
***
JUNTO AL RECITAL MUSICAL POETICO
Frankfurt Alcoi en Directo
a cargo de
Pedro Soriano y
Delfina Dauder
los días 12 o 13 o 14 de Abril -2012- a las 19'30 h

en el Salón Teatro de la Sede de

calle San Vicente, Nº 18 A L C O I
CNT AIT